SeaBird Fishermani olen näinud, kuid ise ei ole kasutanud. Oma kogemustest soovitaks EastPole pakutavat Perceptioni Freedom Anglerit või Merineki pakutavat Ocean Kayak Prowler Trident 13 Anglerit. Hinna poolest küll soolasemad, kui Fisherman, aga mõlemad väga head kajakid. Kui just mööda kraave ei kavatse kajakiga liikuda, siis nende kiirus tuleb igati kasuks. Mida rohkem käid, seda rohkem tahad uusi kohti avastada ja seda rohkem ja kaugemale aerutad. Perceptioni Freedom Angler väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega, mugav, alustuseks kõik vajalik olemas, istu sisse ja hakka püüdma. Prowler 13 hinnalt kallim, aga kindlasti seda hinnalisa väärt, väga mugav, väga hästi välja töötatud ja ehitatud, nn kalastus kajakidest kindlasti üks kiiremaid, pikematel otsingutel kursi hoidmiseks on tüür asendamatu, kalastus kajakidest maailmas üks hinnatuim. Oma kogemusest võin öelda, et kannatab ahvenat ka püsti püüda ja vaikselt ringi luurata püsti asendis aerutades. Mõlemaga kanatab ka merel püüda ja korraliku varustusega ei jää jänni ka karmides tingimustes.
SeaBirdi Fisherman jätab minule mulje nagu lahtise kokpitiga "sit inside" kajak, maailmas aga enamus kajakiga kalastajaid kasutab "sit on top" tüüpi kajake ja oma kogemustest lähtuvalt olen mina kindlalt selle enamuse sees. Kui oled paarkümend korda mõlema tüübi kajakidega kalastanud, siis olen suhteliselt kindel, et sinu eelistused kalduvad ka sellele poolele. SeaBird on üritanud Fishermanis ühendada mõlema tüübi head küljed, mis on iseenesest väga hea mõte. Kas see neil ka õnnestus, ei tea. Mina arvan, et selle kajakiga veel mitte. Fishermani soovitaks siis, kui käid suht vähe kalal, ei läbi pikemaid vahemaid ja kui suudad oma varustusele sobiliku paikutuse leida selles kajakis. Kuhu paned ja kinnitad vajalikud tööriista, landi karbid, kahva, kongitsa, telefoni, joogi pudeli, fotoka ja mis kõik veel võib pähe tulla kaasa võtta. Kui leiad neile asjadele oma peas õige koha ja oled kindel, et su harjumused ei muutu, siis mine istu sisse ja mõtle korra veel need asjad läbi, kuhu midagi paigutaksid, kuidas neid kasutad kui kala otsas, kui kajak peaks ümber minema ja muudes olukordades. Kui kõik sobib, siis hakka ostmisele mõtlema.
Isiklikult soovitaks mõelda "sit on top" kajakile kui eelarvesse mahuvad. Inimesed on erinevad ning nende vajadused, soovid ja võimalused erinevad. "Kellele ema, kellele tütar". Ise oman Hobie Mirage Outbacki ja minu jaoks ideaalsemat kajaki kalastamiseks pole olemas.